Koirapaikannuksen uudet tuulet

 

Tracker TH6 ja Ultracom Next – uutta koirapaikannukseen


Tracker -ohjelma kertoo metsästäjälle melkoisen paljon tietoa koiran liikkeistä ja lisää koiran ja metsästäjien turvallisuutta jahtitilanteissa


Tracker ja Ultracom ovat yhdistäneet voimansa ja kun mukana myös B-bark, voidaan sanoa että koirapaikannus on Suomessa todella ammattitaitoisissa käsissä.

Tracker on vuosikausia tehnyt mittavaa kehitystyötä koirapaikannuksen saralla ja nyt Oulunsalossa toimiva uranuurtaja on laittanut ison vaihteen päälle.

Ensimmäinen suurempi harppaus koettiin 2019, kun Tracker ja B-bark koirapaikannusohjelmat yhdistyivät. Tuolloin mm. karttoihin saatiin monipuolisempia valikoita ja monia muita yksityiskohtia parannettiin.

Vuoden 2021 tuli sitten seuraava pommi, kun Tracker ja Ultracom yhdistyivät. Tämä yhteenliittymä tarkoittaa sitä, että nykyinen koirapaikannusjärjestelmä on Euroopan suurin alansa toimija. Ja tämähän tarkoittaa taas sitä, että koiraharrastajat saavat entistä parempia laitteita käyttöönsä. Isossa on aina voimaa ja resursseja panostaa tuotekehitykseen mahtavia summia.

Tracker TH6 mahdollistaa jo nyt mm. ryhmäristiinpaikannuksen. Käyttäjä voi liittyä Ultracomin ryhmiin Tracker käyttäjänä ja päinvastoin. Suomessa on kuitenkin ns. merkkiuskollisia paikantimien käyttäjiä ja nyt Trackerin luoma ryhmätoiminto on jokaisen ulottuvilla. Tämä lisää turvallisuutta metsässä ja edes auttaa koirien paikantamista myös huonoissa puhelinkentissä. Ryhmässä jollakin aina on puhelin kentässä ja voi seurata koiraa.

Käyttäjiä ajatellen uudet ja erittäin laadukkaat karttaohjelmistot ovat tervetulleita. Selkeää ja monipuolista karttaa on ilo seurata jahdin aikana.

Turvallisuutta lisäävä Safety ominaisuus näyttää alueella jokaisen Tracker ja Ultracom käyttäjän. Erittäin tervetullut ominaisuus jahtiaikana.

Käyttöä helpottamaan on suunniteltu helppokäyttöinen piirtotyökalu planner.tracker.fi. Käyttäjä voi piirtää tietokoneella kartalle alueen rajat, passipaikat jne. Merkinnät näkyvät ohjelmaa käyttävillä henkilöillä ja niitä voi jakaa haluamiinsa ryhmiin.

 

Tracker ja Ultracom group

Ryhmän tehtävänä on kehittää entistä laadukkaampia ja monipuolisempia tuotteita koira- ja metsästysharrastajille sekä luonnossa liikkujille. Tähtäimenä on tarjota helpommat ja käyttäjäystävällisemmät tuotteet ja sovellukset. Monesti koirapaikantimen käyttöönottoa on rajoittanut, varsinkin iäkkäimpien koiraharrastajien kynnys tarttua uuteen teknologiaan.

Ryhmän tähtäimessä on Suomen, Ruotsin ja Norjan lisäksi uudet kansainväliset aluevaltaukset. Koiria käytetään metsästyksessä ympäri maailman. Ja paikannustarpeita on myös muillakin aloilla kuin pelkästään koirapaikannuksessa.

Sovellusten laaja ja peittävä käyttäjäkunta mahdollistaa useiden käyttäjiä hyödyntävien ja turvallisuutta lisäävien, uusien ominaisuuksien kehittämisen ja käyttöönoton. Nämä seikat tekevät Tracket TH6 todella haluttavan tuotteen koirapaikannusalalle.

 

Kun koiran nimi välähtää punaiseksi, riistaa on löytynyt

Kommentit