Iisalmen satama-altaan kirjolohet

 Kirjolohta kuin suokuokalla





Iisalmen satamapilkki. Olen vieraillut muutaman kerran Iisalmessa kirjolohipilkillä, kuten tuossa linkin artikkelissa kerrotaan. 
Tänä talvena satama-altaaseen on tehty kaksi lohi-istutusta. Ensin yrittäjien toimesta jälleen 400 kg ja sitten uusi istutus helmikuun puolivälissä, 300 kg jälleen yrittäjien toimesta. 
Tähän uuteen istutukseen oli panostettu myös "siimankatkojien" muodossa, alueelle laitettiin 8 kappaletta yli 4 kg kirjolohia. Muuten istukkaiden keskipaino on 1,2 kg.
Avajaistapahtuma numero 2 keräsi lauantaina 12.2.2022  jäälle noin 170 pilkkijää, lähes vauvasta vaariin, tytöistä poikiin ja setämiehistä tätinaisiin. Niinpä minäkin setämiesboomeri koppasin tätinainenvaimoni autoon ja surautimme katsomaan tätä pilkkijän riemutapahtumaa kuumine hiillosmakkaroineen tuulen ja lumisateen hyväillessä poskipäitä.
Omalla kohdalla onkiminen sujui erittäin hyvin ja rauhallisesti. Saimme kaksi kalatapahtumaa aikaiseksi, mutta kumpikin lohista päätti säilyttää tuoreutensa loppuun asti. 
No mutta onneksi sieltä moni näytti saavan myös jäällekin näitä evämakkaroita, mätisäkkejä. Jopa perheenpienimmät näkyivät jossain reiällä onnistuvan ja sehän lämmittää mieltä enemmän kuin oma kalastus. 
Lähtöranta keräsi paljon yrittäjiä

Kuuma makkara kuuluu ulkoilutapahtumiin aina


Millainen kalapaikka?
Aluehan ei ole iso ja kalaa siellä nyt ui paljon. Helpoimpia kirrepaikkoja Iisalmen satama-allas ei ole. Ruskea vesi vaikuttaa viehevalintaa paljon. En tiedä veden Ph tasapainoa, joka on suurin tekijä kirjolohen aktiivisuuteen. 
Sen mitä olen huomannut ja jutuissa kuullut, kirre ottaa Iisalmessa parhaiten tahnasyöttiin ja sitten tulee lusikkauistimet ja mutuliitsit. Myös kirremorreja kannattaa uitella. 
Lisää kalapaikan kalastuksesta voi lukea tuosta alun linkistä. Menkää ongelle, aina se tärppi on jäällä lähempänä kuin kotisohvalla. Ei se sohva sieltä karkaa, jos sen vahtimisen jättää päiväksi. 




Kommentit