Siikapilkillä Raahessa

 Siikajuhlaa perheen voimin

Hiihtoloma itsellä kouluhommista ja samoin myös poikani Jaakon lasten oppimisesta muuttui siikapilkinnän opetteluksi Raahessa. 
Majoitus on useamman päivän reissulla tärkeä ja sehän onnistui upeasti linkin majapaikassa. Meitä oli neljä aikuista, koira ja kaksi lasta ja erittäin hyvin sovimme majoittumaan tässä Perhefantissa. 
Voin suositella lämpimästi majapaikkaa. Lähellä kalapaikkoja ja saunakin oli erittäin makoisa. 

Siikapilkille
Sain Raahessa ja lähialueilla asuvilta kavereiltani hyviä pilkkipaikkavinkkejä, sillä retken päätavoite oli saada jonkinlaista ruokakalaa pilkittyä lasten voimin. 
Pojallani Jaakko Matikaisella on kaksi lasta, Unto 11 vee ja Seela 10 vee, jotka ovat aloitelleet innokkaasti kalastusuraa sukumme polkuja kulkien. 
Tiedän että nykynuorilla on harrastuksia vaikka kuinka ja varsin kännykkä sekä sen sadat sovellukset imevät mielenkiintoa todella vahvasti. Onneksi Unto ja Seela ovat myös kiinnostuneita ulkona tapahtuvista harrastuksista ja kalareissut ovat siellä Top10 kärkipäässä.
Raahen ympäristössä ahven on ollut hiukan tiukemassa, mutta siikoja ovat monet paikalliset onkineet hyvällä saldolla. Joten viimemetreillä vaihdoimme epävarmat ahvenet siianpilkinnän opetteluun. 
Eikä mitenkään huonolla kokemuksella, sillä ensimmäinen päivä tarjosi siikoja, norsseja (kuore), ahvenia kaikkiaan 104 kappaletta. Siikojen ollessa lukumäärässä ylivertaisia.
Jaakko sai myös muutaman upean siian


Olipa upea mennä majoitukseen illalla, laittaa sauna lämpiämään ja paistella tuoreita siikoja reilussa voissa. 
Ahventakin tahdoimme, joten olin seuraavan päivän varannut Lumijoen Varjakkaan tutustumiseen. Mutta tuurit eivät olleet kohdallaan, sillä yöllä alkanut myrskytuuli rämisteli vahvasti ja mietimme pitkään, lähteäkö vai ei. Päätimme kuitenkin lähteä ja tarkoitus oli ajaa autolla jäälle ja onkia auton suojasta. 
Auton suojassa ongimme vähän aikaa. Ei ole lastenkeli tuollainen 12 m/s tuuli. 
                                                        Varjakassa ongimme autonsuojassa, tuuli oli varsin navakka

No kala ei ollut purullaan ja vain muutamia ahvenia saimme. Niistäkin Jaakko sai loihdittua paistettuina maistuvia makupaloja saunomisen jälkeen. 
Viimeisenä kalapäivänä päätimme palata takaisin siikapilkille ja sehän olikin erittäin järkevä ratkaisu. Siika oli aivan hullulla otilla ja saimme muutamaan tuntiin noin 200 siikaa, painoltaan 8,5 kg. Lisäksi tuli pari kiloa ahvenia ja jonkinlainen setti norsseja. 
Lapset pääsivät kunnolla kiskomaan kaloja avannoistaan ja siikojen koko oli ihan kahdelta puolelta paistettavia. Uskon että varmasti pilkki-innostus kasvoi huomattavasti. 
Näihin kuviin tällä kertaa. Käykäähän Raahessa kalassa, vedet ovat rikkaita kaloista. Ja majoitus Perhefantissa todella laadukasta. 
Ensimmäisen päivän saldoa

Punakeltainen morri oli suosittu siikojen keskuudessa

270 g oli suurin siika omalla kohdalla

Aikainen Kala-Harri kalan nappaa

Niitähän alkoi heti nousta


Hyvänkokoista kalaa nousi punakeltaisella morrilla

Perhereissun jälkeen kävin vielä parin kaverin kanssa. Tässä yhden reiän saldo, 49 siikaa


Kommentit