Lohivaappuja testiin

 Uutta lohivaappua Väylälle

Vaapunvalmistajat ovat olleet ahkerina talven aikana. Tässä tulen esittelemään kesälle tulevia lohivaappuja, joita valmistajat ovat lähettäneet testattavaksi. 
Kovin suurta joukkoa ei yksi mies tietenkään kesässä ehdi uittaa, mutta kun on pyydetty ammattitaitoani käyttöön (33 vuotta lohensoutua takana), niin jovain sitä autetaan parhaan kyvyn mukaan. 
Ensimmäisinä laitetaan esille Puijari -vaaput, jotka ovat tuttuakin tutumpia aikaisemmilta kesiltä. Nyt on  viehemestari Jarkko Puitti, apumestari Miikka Puitin kanssa pistänyt pakettiin kuvassa näkyvät kapulat uittettavaksi. 
Jokainen muistanee viime kesältä tämän vaapun, jolla kepitin useita lohia lyhyellä aikavälillä. 
Aivan, eli tuo mustaoranssi oli melkoinen tappopeli. 
Mutta ei voi jäädä tuleen makaamaan, vaan uutta on kehitettävä. Ja ehkä näistä väreistä löytyy sitten uusi tappokone. Se jää nähtäväksi kesän aikana. Loppukesästä tehdään sitten yhteenveto. Mutta näitä kesän tapahtumia voi seurata plogin kautta päivittäin. Kalaplogi

Saita
En tiedä, olisiko nimi ikävä enne, että Saita olisi saita antamaan lohia. Kun ensimmäisen kerran näin tämän vaapun uintivideon, alkoi kihelmöidä kehossa. Ei enää tuolla alakerrassa näillä vuosikymmenillä, mutta muuten. 
Viehemestari Juhani Jämsen armahti lohimiestä, kun yritin muutaman kerran ostaa vaappuja huutokaupasta. Aina myöhästyin ja nyt nämä Saita -vaaput kolahtivat postilaatikkoon tänään. Näyttäviä värejä ja uskon että toimivat Väylällä. Nyt jää äijälle vain tehtäväksi uittaa vaaput lohen etuovelle. 

Pultsari
Ei ole tarkoitus nimitellä ketään, mutta Jani Kiviniemi kertokoon tarinan, kuinka näiden vaappujen nimi syntyi.

Olen Jani Kiviniemi lähtöisin Ivalosta ja nykyään asun Umeåssa Ruotsissa . Olen 43 vee ja olen soutanut lohta 25vuotta ja perholla kalastanut lohta 6vuotta . 

Isoin lohi tuli 2 vuotta sitten perhovavalla 17.1kg . 

Aloin tekemään vaappuja 6 vuotta sitten, kun kaveri sanoi että en pysty tekemään ottavia lohivaappuja. Niin pitihän se ainakin yrittää ja nyt vaaput  alkavat olemaan siihen malliin, että niitä kehtaa näytellä ja muutamia myydä innokkaille kalastajille. 

Kaveri aina kertoi tarinan Tenolta, kun baarista porukka aamuyöstä lähti kalaan ja aina tuli kotia lohen kanssa. Siksi mun vaapun nimeksi tuli Pultsari. Siitä oli hyvä lähteä eteenpäin ja löytää se kunnon pultsariuinti, joka menee kuin lohimies aamuyöstä. Pari vuotta kehittelyssä meni ja nyt se on kohdallaan ja hyvin on antanut kalaa Väylältä, Kalix -joesta ja Vindel -joesta . 

Tälle vuodelle on uusi malli, mitä tulen testaamaan ja saa nähdä meneekö eteenpäin sitten kauden jälkeen. Nyt laitan kovaan testiin Kala-Harrille kaksi mallia, jotka tiedän toimivan ja kiva sitten kuulla mitä mieltä on vaapuista.  Skit fiske kaudella 2022 T Jani M Kiviniemi.


Pultsarit tulevat raivoraittiin veneeseen. Mitähän siitäkin tulee.

Kommentit