Thaimaan kalastusturnee 2023

 Arapaima, Mekong Giant Catfish ja monta muuta eväkästä

Neljä hurjaa kalamiestä lennähti Bangkokiin tammikuun viimeisellä viikolla. Kun lentolaitteen laskutelineet olivat laskettu ja renkaat ulvahtivat laskeutumisen merkiksi Bangkokin lentokentän pintaan, oli 5:n tiukan kalastuspäivän ensi kosketukset jälleen kerran Thaimaahan saatu.
Vuodesta 2012 alkanut kalastusmatkailu Thaimaahan sai kolmen pitkän koronavuoden jälkeen jatkoa ja kyllähän sitä odotettiin pääsyä lämpimään.
Suuntasimme lentokentältä suoraan Pattayalle, jossa meille oli varattu kolme kalastuspäivää täällä, Hookers
Saaliskalatavoitteena oli etupäässä Arapaima, mutta mahdollisuudet oli myös moniin muihin kaloihin. Ja niitähän saatiin. Sokerina pohjalla, tai sanotaanko niin, että suolaisen karvaiselta lopetus maistui, sillä Jussi Pöysälän onkeen tarttui arviolta 150 kg Mekong Giant Catfish ja kun pimeässä kahden tunnin ja kolmenkymmenenkahdeksan minuutin jälkeen kala irtosi, tunne oli kolme metriä maan alla. 
Jussin iso vääntö kertoo kuitenkin paljon tunnelmista vielä kun kala oli kiinni.
Mutta saimme paljon iloisia hetkiä isojen Arapaimojen kanssa ja tässä Jussi näyttää mallia 170 kg arapaiman väännöstä. Jussin arapaima
Hookers Laken kaloista voidaan mainita myös Tommi "Härski" Hartikaisen 100 kg Arapaima sekä Jussin toinen yli 100 kg:n Arapaima. Lisäksi Risto Kuivaniemi sai kookkaan Alligator Gar (Luuhauki) ja allekirjoittanut korjasi Siam karpin ennätystä lukemiin 42 kg. 
Kalastusaikaa kertyi kaikkiaan 30 tuntia plus Jussin lisäaika. 
Kolme kalastuspäivää meni erittäin mukavasti ja useita erilajeja saimme kepitettyä. Kaikkiaan 14 kalaa ja 6 eri lajia. 

New Bungsamran

Lepopäivän jälkeen suuntasimme Bangkokiin ja siellä tarkoitus oli tykittää päivä aivan upealla Bungsamran -järvellä. Järvi on yli 138.000 neliömetriä ja todella syvä. Järvessä on yli 40 kalalajia ja päälajina on Mekong Giant Catfish (Jättihaimonni), joita on järvessä yli 40.000, suurimpien ollessa noin 200 kiloisia. Lisäksi runsaslukuisia ovat Siam Carp, joita on noin 4.000 kappaletta, suurimpien ollessa noin 100 kiloisia.
New Bungsamran näyttikin oikein todella aurinkoisen puolensa. 31 kalaa ja niiden paino 1055 kg kertoi, että melkoisen helteistä toimintaa +30 asteen lämmössä. 
Hartsan monni tämmöistä hommaa riitti aivan riittävästi. Oma ennätysmonni painoi 100 kg. Risto kepitti Riston jättimonni reilusti isomman ja Härski vieläkin isomman, Härskin jättimonni.
Saimme jokainen vääntää väsymiseen saakka näiden jättiläisten kanssa. Voidaan sanoa, että päivä meni yli odotusten kaikkien suhteen. 
Päivän aikana kirjattiin 7 tuplatärppiä ja yksi triplatärppi. Meillä oli kolme vapaa pyynnissä ja oppaat kyllä syötittivät koukkuja melkoisen tehokkaasti. Ja sainhan minä yhden kalan itse pyöritetyllä ja heitetyllä syöttipallukalla. 

Pilot 111 kalastuskeidas

Pääsimme vielä viimeisenä päivänä kalastamaan meille jokaiselle uuteen kalastuskohteeseen noin tunnin ajomatkan päässä Bangkokista. Tämä Pilot111 kalastuskeidas käsittää useita lammikoita, joissa on pääkohteena Chao Phraya ja Käärmeenpäitä, molemmat todella ahnaita petokaloja. 
Oli aivan mahtava näky katsoa, kuinka sadat kalat uivat aivan pinnan tuntumassa ja niitä yritimme kalastaa monenlaisilla kalastustavoilla. Heittokalastus oli aivan mahtava kokemus, kun 20 - 50 kg kalat jysäyttivät jigeihin ja poppereihin. 
Käytössä oli myös syöttionkia, joissa syötteina kalanpalasia, kanan sydämiä ja perinteistä leipäsyöttiä. 
Onnistuimme saamaan useita lajeja ja omalle kohdalle sattui lammen ennätyskala, noin 50 kg Mekong Giant Catfish aktiivivälinein heittämällä. Voin sanoa, että isku oli erittäin raju ja kalan kanssa sai vääntää noin 20 minuuttia tosissaan. 
Kalastusseurueemme oli 12 tuntisen päivän jälkeen melkoisen puhki ja voimme vaan kiittää kaikkia oppaitamme. Teitte upeat kokemukset meille ja jatkossa tulemme käyttämään Thaimaan kalastusmatkailua palveluita. 
Olen viritellyt yhteistyötä Thaimaan kalastusmatkailuun liittyen ja jatkossa kauttani järjestyy monenlaista kalastusmatkaa Thaimaahan. Tämä matkatoimisto alkaa järjestellä Thaimaan päässä tulevia kalastusmatkoja sekä tietenkin kaikkea muutakin elämysmatkailua, Travelchill 
Tähän loppuun läväytetään kuvia reissusta. 
Härski keskellä yli satakiloisen Arapaiman kanssa. Ei ole iso koukku isoille kaloille

Jussi tyylikkäänä 170 kg Arapaiman kanssa

Hartsalle ennätyskarppi, 42 kg.

Köllykkä ja pullukka, Redtail Catfish

Ristolle uusi laji, Alligator Gar

Jussin iso Mekong vaan menee ja aurinko laskee

Hartsa tositoimissa

Soomipoika vääntää yli satakiloista

Riston yli satakiloinen Mekong Giant

Oppaamme Peter laittaa kalastusvälineet kuntoon Pilot111 järvellä

Pilot111 järven Snakehead

Pilot111 järven Chao Phraya

Pilot111 järven Pacu

Maaliskuu 2023 

Koh Samui Top Cats

Maaliskuun loppupuolella kävimme tutustumassa Koh Samuin saarella sijaitsevassa Top Cats kalastuskeskuksessa. 
Kalastimme kaksi 12 tunnin päivää pimeästä pimeään. Ja kaloja kyllä nousi, kokonaissaldo oli 39 kappaletta ja voi mahoton, mikä määrä niitä karkaili tai katkoi siimoja. Sillä järvessä on todella suuria kaloja, erittäin suuriakin. 
Top Catsin kohdekalana on ehdottomasti Siam Carp eli siis karppi. Toinen tavoiteltava laji on tietenkin Arapaima, joita kohteessa on reilusti ja erittäin isojakin. 
Muita lajeja, joita saimme koukkuihin olivat Redtail, Pacu, Mekong Giant Catfish ja hieman erikoisempana Ribshaw catfish eli vapaasti suomennettuna moottorisahaketjukylkimonni. Nimittäin kyljen piikit ovat yhtä terävät kuin meidän Stihlissä. Lisäksi omalle listalle tuli Giant Gourami, sellainen outo mottipää fisu. 
Meidän kalastus meni kutakuinkin niin, että aamupäivästä rauhaamme häiritsivät karpit ja iltaa kohti petokalat aktivoituivat enemmän. Aivan pimeässä klo 19 jälkeen sitten Arapaimat läksivät saalistamaan ja pari sellaista saimmekin tarttumaan kalasyöttiin ja olihan se mielenkiintoista otsalampun varassa väkivahvaa kalaa vääntää. Riston Arapaima 
Kaikkiaan voidaan Top Cats kalastuspaikasta sanoa, että todella mahtava paikka ja erittäin hyvää palvelua saimme osaksemme. Ja olihan lammella muitakin "turistikalastajia", joiden naamalla loisti hymy, kun kalastus oli ohi. 
Top Cats on Travelchill matkatoimistomme listoilla ja sieltä jatkossa voi varata itselleen mahtavan kalastuselämyksen. Käytä koodia HM1959 ja saat erikoispalvelua kohteessa osaksesi. 

Arapaima Gigas

Samuin vierailun jälkeen siirryimme Bangkokiin ja sieltä reippaan ajomatkan jälkeen "salaiselle" kalapaikalle, jossa piti olla Arapaimoja kalastaa asti. 
Kohde on rauhoitettu siten, että vain muutama kalastaja kerrallaan voi paikassa kalastaa. Arapaima on arka kala ja liian monta kalastajaa vettä läiskyttäessään voi saada kalat varovaisiksi.
Aloitimme Riston kanssa kahdestaan kalastuksen ja kummallakin oli alkuun yksi, isolla makrillisyötillä varustettu vapa hallinnassa. Ja heti aamusta alkoi tapahtua, sillä ensimmäisen tunnin aikana sain kaksi Arapaimaa ja Risto menetti kaksi Arapaimaa. 60 kg vetolujuus kuitusiimassa ei riittänyt, vaan kalat menivät menojaan. 
Pitkin päivää kalatapahtumia oli varsin kivasti, vaikka monta karkuutusta saatiin kokea ja muutamat siimarikot myöskin. Mutta lopullinen saldo oli 8 Arapaimaa ja yksi Redtail. Suurimmat olivat tosin vain reilut 70 kg, niitä järven suurimpia emme nyt onnistuneet saamaan tarttumaan syötteihin. Tai ehkä joku niistä siimankatkojista saattoi mahtikala ollakin. Sellaiset oli muutaman kerran lähdöt, että padapingpadapung vaan. Hartsan Arapaima
Tämä Arapaima Gigas ansaitsee vahvan suosituksen, mikäli omalta saalislistalta puuttuu Arapaima. Matkoja voi kysellä suoraan harrimatikainen1@gmail.com tai puh. +358503302550. Salaiseen paikkaan annan salaisen hinnan, hinnan josta ei voi kieltäytyä. 

Pilot 111

Kävimme aikaisemmasta reissusta innostuneena myös päivän kalastamassa Pilot 111 järvellä. Koska minulta puuttui Snakehead ja Ristolta Barramundi. 
No kumpikin sai haluamansa ja sitten melkoinen nippu, eli parikymmentä muuta eli Aasian Redtail, Pacu, Chao Prhaya fisua. 
Mielenkiintoisin tilanne oli, kun kehitin oman version syötistä. Pistin isoon perhoon paikallista leipää palasen koukkuun ja heitin UL -välineillä syötin kellumaan pinnalle. Chaot alkoivat heti piirittää syöttiä ja kohtahan se katosi ahnaaseen kitaan. Sitten alkoikin melkoinen piina, kun +39 asteen helteessä väänsin kalan kanssa 1 tunnin ja 45 minuuttia, kunnes kuitusiima posahti poikki. Lähes kolme kertaa kiersin kalan kanssa järven ympäri. Kevyet vehkeet, ei voinut enempää vääntää. Ja kalakin oli näköhavainnon mukaan erittäin iso. Arvio, että reilusti yli 50 kg terästä.


Giant Gourami oli uusi tuttavuus meille

Perus karppikauraa Top Catsilla

Top Catsilla voi asua myös kivoissa huviloissa 

Mitäpä tähän lisäämään

Mr. Tao oli huippuopas

Moottorisahakylkimurhaajamonni eli Ribshaw Catfish

Pimeässä aktivoitui myös Mekong Giat Catfish

Riston Arapaima Top Catsilla, tästä on video ylempänä

Hartsan salainen Arapaimapaikka

Meidän poijjaat

Salaisen paikan, salaiset kalastajat

Kahdella vavalla aloitettiin salaisessa Arapaimapaikassa

Pilot 111 aamullaKommentit