Thaimaan kalamatka 2023

 Arapaima, Mekong Giant Catfish ja monta muuta eväkästä

Neljä hurjaa kalamiestä lennähti Bangkokiin tammikuun viimeisellä viikolla. Kun lentolaitteen laskutelineet olivat laskettu ja renkaat ulvahtivat laskeutumisen merkiksi Bangkokin lentokentän pintaan, oli 5:n tiukan kalastuspäivän ensi kosketukset jälleen kerran Thaimaahan saatu.
Vuodesta 2012 alkanut kalastusmatkailu Thaimaahan sai kolmen pitkän koronavuoden jälkeen jatkoa ja kyllähän sitä odotettiin pääsyä lämpimään.
Suuntasimme lentokentältä suoraan Pattayalle, jossa meille oli varattu kolme kalastuspäivää täällä, Hookers
Saaliskalatavoitteena oli etupäässä Arapaima, mutta mahdollisuudet oli myös moniin muihin kaloihin. Ja niitähän saatiin. Sokerina pohjalla, tai sanotaanko niin, että suolaisen karvaiselta lopetus maistui, sillä Jussi Pöysälän onkeen tarttui arviolta 150 kg Mekong Giant Catfish ja kun pimeässä kahden tunnin ja kolmenkymmenenkahdeksan minuutin jälkeen kala irtosi, tunne oli kolme metriä maan alla. 
Jussin iso vääntö kertoo kuitenkin paljon tunnelmista vielä kun kala oli kiinni.
Mutta saimme paljon iloisia hetkiä isojen Arapaimojen kanssa ja tässä Jussi näyttää mallia 170 kg arapaiman väännöstä. Jussin arapaima
Hookers Laken kaloista voidaan mainita myös Tommi "Härski" Hartikaisen 100 kg Arapaima sekä Jussin toinen yli 100 kg:n Arapaima. Lisäksi Risto Kuivaniemi sai kookkaan Alligator Gar (Luuhauki) ja allekirjoittanut korjasi Siam karpin ennätystä lukemiin 42 kg. 
Kalastusaikaa kertyi kaikkiaan 30 tuntia plus Jussin lisäaika. 
Kolme kalastuspäivää meni erittäin mukavasti ja useita erilajeja saimme kepitettyä. Kaikkiaan 14 kalaa ja 6 eri lajia. 

New Bungsamran

Lepopäivän jälkeen suuntasimme Bangkokiin ja siellä tarkoitus oli tykittää päivä aivan upealla Bungsamran -järvellä. Järvi on yli 138.000 neliömetriä ja todella syvä. Järvessä on yli 40 kalalajia ja päälajina on Mekong Giant Catfish (Jättihaimonni), joita on järvessä yli 40.000, suurimpien ollessa noin 200 kiloisia. Lisäksi runsaslukuisia ovat Siam Carp, joita on noin 4.000 kappaletta, suurimpien ollessa noin 100 kiloisia.
New Bungsamran näyttikin oikein todella aurinkoisen puolensa. 31 kalaa ja niiden paino 1055 kg kertoi, että melkoisen helteistä toimintaa +30 asteen lämmössä. 
Hartsan monni tämmöistä hommaa riitti aivan riittävästi. Oma ennätysmonni painoi 100 kg. Risto kepitti Riston jättimonni reilusti isomman ja Härski vieläkin isomman, Härskin jättimonni.
Saimme jokainen vääntää väsymiseen saakka näiden jättiläisten kanssa. Voidaan sanoa, että päivä meni yli odotusten kaikkien suhteen. 
Päivän aikana kirjattiin 7 tuplatärppiä ja yksi triplatärppi. Meillä oli kolme vapaa pyynnissä ja oppaat kyllä syötittivät koukkuja melkoisen tehokkaasti. Ja sainhan minä yhden kalan itse pyöritetyllä ja heitetyllä syöttipallukalla. 

Pilot 111 kalastuskeidas

Pääsimme vielä viimeisenä päivänä kalastamaan meille jokaiselle uuteen kalastuskohteeseen noin tunnin ajomatkan päässä Bangkokista. Tämä Pilot111 kalastuskeidas käsittää useita lammikoita, joissa on pääkohteena Chao Phraya ja Käärmeenpäitä, molemmat todella ahnaita petokaloja. 
Oli aivan mahtava näky katsoa, kuinka sadat kalat uivat aivan pinnan tuntumassa ja niitä yritimme kalastaa monenlaisilla kalastustavoilla. Heittokalastus oli aivan mahtava kokemus, kun 20 - 50 kg kalat jysäyttivät jigeihin ja poppereihin. 
Käytössä oli myös syöttionkia, joissa syötteina kalanpalasia, kanan sydämiä ja perinteistä leipäsyöttiä. 
Onnistuimme saamaan useita lajeja ja omalle kohdalle sattui lammen ennätyskala, noin 50 kg Mekong Giant Catfish aktiivivälinein heittämällä. Voin sanoa, että isku oli erittäin raju ja kalan kanssa sai vääntää noin 20 minuuttia tosissaan. 
Kalastusseurueemme oli 12 tuntisen päivän jälkeen melkoisen puhki ja voimme vaan kiittää kaikkia oppaitamme. Teitte upeat kokemukset meille ja jatkossa tulemme käyttämään Thaimaan kalastusmatkailua palveluita. 
Olen viritellyt yhteistyötä Thaimaan kalastusmatkailuun liittyen ja jatkossa kauttani järjestyy monenlaista kalastusmatkaa Thaimaahan. Tämä matkatoimisto alkaa järjestellä Thaimaan päässä tulevia kalastusmatkoja sekä tietenkin kaikkea muutakin elämysmatkailua, Travelchill 
Tähän loppuun läväytetään kuvia reissusta. 
Härski keskellä yli satakiloisen Arapaiman kanssa. Ei ole iso koukku isoille kaloille

Jussi tyylikkäänä 170 kg Arapaiman kanssa

Hartsalle ennätyskarppi, 42 kg.

Köllykkä ja pullukka, Redtail Catfish

Ristolle uusi laji, Alligator Gar

Jussin iso Mekong vaan menee ja aurinko laskee

Hartsa tositoimissa

Soomipoika vääntää yli satakiloista

Riston yli satakiloinen Mekong Giant

Oppaamme Peter laittaa kalastusvälineet kuntoon Pilot111 järvellä

Pilot111 järven Snakehead

Pilot111 järven Chao Phraya

Pilot111 järven Pacu


Kommentit